Glute bridge – Preko „mosta“ do oblikovanog gluteusa

Trening za podizanje zadnjice

Vežbe za gluteus sa podizanjem kukova (glute bridge) često su jednostavne i neefikasne, posebno za napredne vežbače.
Ali izvođenje ove vežbe na Power Plate-u, može doneti izuzetne rezultate čak i za one sa većim trenažnim iskustvom.

Vežba „most“ (glute bridge) aktivira pre svega mišiće gluteusa, zadnje lože i donjeg dela leđa. Ova aktivacija kada se kombinuje sa Power Plate tehnologijom, pruža brze i izuzetne rezultate, čak i za one koji već imaju određeni nivo utreniranosti.

Navešćemo samo neke od benefita ove vežbe na Power Plate spravi:

  • Podignuta zadnjica
  • Sve pantalone će bolje da ti stoje
  • Poboljšane atletske sposobnosti
  • Pobošljano držanje


Predstavljamo ti tri najčešće varijante izvođenja ove vežbe:

1. Glute bridge (gornji deo i stopala u ravni)

Prva opcija za izvođenje vežbe glute bridge uključuje uzvišenje koje je postavljeno u ravni sa spravom, što je istovremeno i najlakša varijanta.

2. Most za gluteus sa elastičnom trakom

Druga, naprednija opcija takođe koristi uzvišenje, ali dodaje elastičnu traku kao rekvizit. Ova varijanta je izuzetna za oblikovanje donjeg i spoljnog dela gluteusa, kao i zadnje lože.

Odlična vežba za savšen gluteus.

3. Glute bridge sa stopalima na uzvišenju

Treća i najnaprednija opcija podrazumeva izvođenje vežbe direktno sa poda, dok su stopala postavljena na Power Plate-u. Ova vežba, sa različitim varijacijama i čak pri vibracijama od samo 30 Hz, pokazala se kao najefikasnija za oblikovanje gluteusa, zadnje lože i donjeg dela leđa. Pogledaj video.

Samo održavanje ovog položaja (statička kontrakcija) na Power Plate-u aktivira mišiće glutealne regije znatno više nego izvođenjem iste vežbe u parteru.
Ova i sve ostale varijacije se izvode i uz pokret (dinamična kontrakcija), ili kombinacijom statičkih i dinamičnih kontrakcija, što čini vežbu još efikasnijom.

Pogledaj ovde još jednu izvanrednu izolacionu vežbu na Power Plate-u za gluteus koju izvodimo sa našim klijentima koristeći Pro6 spravu sa sajlama.

Masaža i oporavak

Posle svakog treninga sledi masaža na Power Plate-u.
Benefiti masaže su: maksimalno poboljšanje cirkulacije, hidrataciji tkiva, smanjenje celulita, povećanje fleksibilnosti, bržem oporavku, smanjenju mišićne upale.

Ovu tehniku masaže možeš da koristiš i kao poseban tretman, odvojeno od treninga, kako bi se obezbedio celovit i opuštajući tretman za telo.
Više o Power Plate masaži pročitaj ovde.

Želiš lično da se uveriš u prednosti Power Plate treninga?

Započni novi nivo vežbanja i oseti razliku već nakon nekoliko treninga.

5 3 glasovi
Glasanje za članke
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Najnoviji tekstovi:

Duplo bolji trening

U današnje vreme, sve je veći broj ljudi koji žele da poboljšaju svoj izgled i zdravlje, ali nedostatak vremena otežava postizanje tih ciljeva.Međutim, postoji jedan