Vežba za gluteus na Power Plate-u

Trening za gluteus, Power Plate

Za koji deo tela je vežba, kako se izvodi?

Vežba pre svega angažuje mišiće zadnjice (gluteus) i zadnje lože (biceps femuris).

Izvođenje:

Može se raditi na različite načine, ali najpoznatija je kada se radi na sajlama (na Power Plate Pro6) ili u klečećem stavu kada se zabacuje noga na gore iz kuka. Najbitnije kod izvođenja ove vežbe je da se radi iz kuka, da se radi bez naglih pokreta i da se oseti mišić.

Vežbe se uglavnom izvode na visokim amplitudama (HIGH), osim ako nije u pitanju zagrevanje koje se izvodi na niskim amplutudama (LOW). Broj vibracija (Hz) u sekundi je u opsegu od 30-40, vreme vežbe je od 30-45 sekundi.

Prednosti izvođenja ove vežbe na Power Plate-u

Samo održavanje ovog položaja (statička kontrakcija) na Power Plate-u aktivira mišiće pomenute regije znatno više nego izvođenjem iste vežbe u parteru. Ova vežba može da se izvodi i uz pokret (dinamična kontrakcija), ili kombinacijom statičkih i dinamičnih kontrakcija, što čini vežbu još efikasnijom.

Navešćemo samo neke od benefita ove vežbe na Power Plate spravi:

-Svake pantalone će bolje da Vam stoje

-Pojačava atletske sposobnosti

-Pobošljava držanje

Koji su Power Plate benefiti?

5 1 glas
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Najnoviji tekstovi:

Šta je, kako radi i čemu služi Power Plate

Ovaj tekst pruža sveobuhvatne informacije o Power Plate treningu. Razjašnjenja zabluda, saznaćete pravu svrhu ove sprave i kako funkcioniše Power Plate, uz odgovore na najčešća

Trening snage za žene

Mit: Trening snage će žene učiniti previše mišićavim i krupnim. Istina je da većina žena ne može postati preterano mišićava jer nemaju dovoljno testosterona, hormona