Najčešća pitanja i odgovori

Konstruisana precizno da primeni prirodni refleksni odgovor tela na vibracije Power Plate tehnologija koristi vibrirajuću platformu, koja se kreće 25 do 50 puta u sekundi, što rezultira odgovarajućom aktivacijom mišića. Vibracije su harmonične, koje su bezbedne, dosledne i kontrolisanih nivoa vibracija koje se kreću u tri smera (gore i dole, napred i nazad i sa strane na stranu).

Gubitak  težine (telesnih masti) je ono što svi klijenti koji redovno koriste Pover Plate u kombinaciji sa zdravom ishranom primete već nakon dve nedelje. Jedan od razloga za to je pojačan protok limfe i ubrzanje metabolizma tokom i nakon treninga. Istraživanja pokazuju da kada se Power Plate  koristi redovno, kao deo aktivnog načina života ima benefite ne samo na smanjenje telesne masti već i na održavanju idealne telesne težine.

Većina klijenata koja koristi Power Plate bez drugih vežbi izuzetno su zadovoljni svojim rezultatima i progresom.  Savetujemo klijentima ukoliko ima potrebe da uz trening uvrste neki od oblika kardiovaskularnih vežbi. Važno je napomenuti da se Power Plate može koristiti u kombinaciji sa mnogim drugim oblicima treninga ali da kao samostalan pruža trening viskokog inteziteta i vrhunskih performansi.

Sjajna pogodnost ovog načina vežbanja je minimalno zamaranje i opterećenje zglobova zbog kojih su u velikoj meri smanjene šanse za povrede što ovaj metod čini pogodnim za gotovo svakoga. Treninzi na Power Plate-u kraće traju i to je jedna od retkih sprava ovog tipa koje imaju medicinski sertifikat i odobrene su od strane medicinskih stručnjaka. Power Plate tehnologija je sjajan izbor za svaku osobu, bez ozbira na pol godine trenutnu fizičku spremnost.

Svakako savetujemo da kontaktiraju svog lekara ili specijalistu pre upotrebe Power Plate-a i preporučujemo da ne započinjete trening bez prethodnog medicinskog odobrenja za vežbanje u slučaju ako imate neku zdravstvenu tegobu.

Trenutno je stotine hiljada Power Plate korisnika širom sveta koji već godinama vežbaju na treninzima ovog tipa.  Ovako rasprostranjena upotreba bez prijavljenih ikakvih negativnih efekata tokom dužeg perioda pokazuje sigurnost treniranja na Power Plate-u. Kao i kod bilo kog oblika vežbanja, postoje određena medicinska stanja za koja trening bilo koje vrste nije opcija.

Opšta pitanja

Power Plate je mašina koja vibrira, odnosno pokreće se u tri različita pravca.
Ovi mali pokreti, izbacuju telo iz ravnoteže.Da bi održali ravnotežu, mišići nesvesno vrše veoma brze refleksne kontarkcije. Dakle tokom celog treninga mišići su gotovo neprekidno kontrakovani.

Zato je trening na Power Plate trening izuzetno efikasan, a vreme treninga skraćeno.

Vežbanje kao i svaka vrsta treninga se odvija u sertifikovanom Power Plate studiu uz ličnog trenera sa diplomom Power Plate akademije. Personalni trener je pored tebe od početka do kraja svakog treninga – trener vrši kreiranje porgramai sprovođenje treninga, kao i kontrolisanje i nadgledanje izvođenja vežbi.

Krajem 19. veka, naučnici su otkrili da mehaničke vibracije mogu da ublaže bol, pa su korišćene za ublažavanja fizičkih tegoba.

U 20. veku preduzeta su odgovarajuća istraživanja uticaja vibracija na rast kostiju. Pokazalo se da je vibraciona terapija u ogromnoj meri povećavala gustinu kostiju. Naučna istraživanja su takođe pokazala da vibracije prenete na telo izazivaju efekat istezanja zbog koga mišići tela neprestano kontrahuju.

Ruski naučnici kao što su Nazarov i Isurin su istraživali uticaje vibracijskog treninga, pri čemu je otkriveno veliko povećanje snage mišića, fleksibilnosti i sposobnosti oporavka.

Na polju lečenja, godinama su korišćenje metode primene lokalnih vibracija, i preventivno i prilikom oporavkanakon povreda.

Power Plate® je holandski proizvod, zasnovan na naučnim otkrićima i rezultatima i ima upotrebu ovakvog oblika treninga na čitavo telo.

Power Plate International smatra se vodećom kompanijom na tržištu, sa preko 20 godina iskustva sa AccelerationTraining™ proizvodima i servisima.

Power Plate sprave razvijane su od strane naučno istraživačkog timauz dokazane objavljene naučne studije ofektima specifičnih vibracionih programa vežbi, koji garantuju korist za zdravlje i kondiciju širokog kruga korisnika.Power Plate mašina mehaničke vibracije sa frekvencijama od 25 do 50 Hz, koje ne dovode do poklapanja sa vibracijama u ljudskom telu i izazivanja rezonance koja je štetna.

Druge mašine ne mogu garantovati frekvenciju vibracija na kojima rade-tačnije da li rade na bezbednim frekvencijama.

Power Plate International je jedina specijalizovana kompanija na tom polju sa medicinskimsertifikatom.

Power Plate mogu da koriste svi usvim životnim dobima. Najširu primenu ima u rekreativnom sportu, odnosno poboljšanju kondicije i fizickog izgleda.

Bilo da je reč o održavanju telesne kondicije, oblikovanju figure ili gubitku kilograma Power Plate je odličan saveznik podjednako ženama i muškarcima.
Power Platese takođe koristi za sportske pripreme kao i za trening snage.
Power Platesvojim vibracijama postiže značajno ubrzanje oporavka nakon povreda rekreativaca ali i oporavka profesionalnih sportista.

Da, vežbanje na Power Plate-u ima ogromnu prednost u odnosu na tradicionalno vežbanje u tome štoprouzrokuje manje oštećenja na mišićima (manje mikrotrauma) samim tim brži je i oporavak.Tako da vežbanje čitavog tela u istom danu nije nikakav problem, u našem studiju postoji program All in Onekoji se sastoji od vežbi za celo telo.

Isto kao i za vežbe u teretani tako i za Power Plate važi isto pravilo da se kardio trening izvodi na krajuvežbanja jer je tad nivo glukoze nizak i kardo treningom trošimo uglavnom masti. Dok bi u suprotnom potrošnja masti bila mnogo manja.

Naravno.Na Power Plate-u možete vežbati svaki deo tela pa tako i gornji.
Za mišiće poput ramenih, grudnih mišića i tricepsa, možete izvoditi vežbe u kojima se ostvaruje direktan kontakt sa platformom.

Dok se biceps pregib, prednje i bočno podizanje (vežbe za ramena) rade sa kanapima koji se vezuju zaplatformu i kad su maksimalno zategnuti prenose vibracije na gornji deo tela i tako čine trening veomaefikasnim.

Da, svi mišići i zglobovi koji su istegnuti tokom treninga u potpunosti su pokretni. Istraživanja su pokazala davežbe istezanja uz vibracije više uvećavaju fleksibilnost nego klasične vežbe istezanja.Korišćenjem Power Plate-a u različitim pozicijama moguće je istezati različite mišiće. Dodatna prednost je u tome što se mišići izdužuju u funkcionalan i aktivan položaj, a da se pri tome nesmanjuje eksplozivna mišićna snaga.

Ako ćete trenirati sa profesionalnim fitnes instruktorom ili instruktorom koji poseduje Power Platesertifikatminimalna starost je 10 godina.

Frekvencija, pozicija i trajanje treninga moraju se prilagoditi potrebama odredenog pojedinca. Sve vežbe trebaizvoditi na „nižem“ stepenu podešavanja.
Mladi ljudi mogu imati isto onoliko koristi od Power Plate-a koliko i svako drugi.

Apsolutno, da!Bez obzira na pol, svi mogu osetiti benefite Power Plate treninga već posle svega par treninga.

Da. Jedna od prvih primena Power Plate-a je borba protiv osteoporoze. Pokazao se kao veoma efikasno oružjeza borbu protiv ovog problema.
Naučna istraživanja su pokazala linearnu vezu između snage mišića i gustine kostiju. Vibracije i različite silekoje utiču na telo tokom vežbanja na Power Plate–u izuzetno stimulišu koštano tkivo.Svi rezultati koje mladi mogu da postignu, mogu postići i stariji ljudi.

Da.Ako više voliš da vežbaš bos, ili ako izvodiš vežbe kod kojih je neki drugi deo tela u dodiru sa platformomutom slučaju se upotrebljava gumena strunjača koja dolazi u kompletu.

Mnoga pravila koja se smatraju validnim za običan trening sa tegovima, važe i za vibracioni trening.

Međutim, oporavak je mnogo brži zbog manjeg stepena razlaganja proteina u odnosu na konvencionalnemetode treninga.

Ako se osećaš ugodno i ako si postepeno povećavao intenzitet treniranja, možešPower Plateda koristiš svaki dan.

Kao i kod svakog drugog oblika treninga, kada jednom prestaneš da vežbaš, postignuti rezultati će nestati polako vremenom.Ovo je uzrokovano biološkim zakonom poznatim kao reverzibilitet, što znači da ljudsko telo teži potpunojravnoteži.

Ako smanjite ili prestanete sa korišćenjem PowerPlate-a nakon intenzivnog treniranja, efekti će se polako gubiti. Međutim, brzina ovog smanjivanja zavisi odpojedinca, kao i od velikog broja drugih uslova.

Pitanja u vezi paketa treninga

Podrazumevaju neograničen broj treninga na Power Plate-u sa ličnim trenerom u sertifikovanom studiju naVračaru.

Paketi obuhvataju period od 30 ili 90 dana od dana prvog treninga.

U slučaju tvog odlaska na godišnji odmor ili prekida (bolovanja, puta ili sl.) dužeg od 10 dana, pauziraćemobrojanje dana do tvog povratka, tako da samo nastaviš tamo gde si stao

Paket od 1 meseca možeš jednom pauzirati. Paket od 3 meseca – dva puta.

Naravno 🙂 Na takvu pauzu uvek imaš pravo bez obzira na paket i eventualne predhodne pauze.

Da. Ukoliko se odlučiš na duo i treninge u malim grupama ostvaruješ popust od 30% do 35%Više o popustima pogledajna delu Cenovnik.

Da, mi ćemo ti dodeliti trening partnera i na taj način ostvaruješ popust.

Ukoliko na prvi treningdolaziš bez trening partnera, taj trening vežbaš 1 na 1 sa trenerom, to je probnitrening i on je besplatan.
Na tom treningu te trener upoznaje i određuje sa kim bi mogao da vežbaš u istom terminu, i to u odnosu na:
– formu,
– cilj,
– nedeljni raspored

Naravno da ne. Termine za trening možeš menjati ukoliko zbog obaveza ne možeš da stigneš u dogovoreno vreme.

Kao i za svaki drugi trening:odeća u kojoj se osećaš ugodno,peškir, čiste patike ili ukoliko želiš možeš i u čarapama da vežbaš.

Ne. Mada je naša preporuka da treniraš redovno 🙂

Vremenski ograničeni su jedino paketi od1 i 3 meseca.

1. Besplatno koriščenje svih Power Plate dodataka: PowerRoller i Power Plate DualSphere

2. Besplatno koriščenje svih kardio sprava: trake, kros trenažeri i OctaneLateral Xtrenažera koji je jedina sprava na kojoj pored klasičnog kardio treninga možeš da radiš kratak i efikasan itrening zagluteus, stomak i gornji deo tela.

Velika je razlika:)Vođeni Power Plate treninzi se odvijaju u malim grupama, ali to ne znači da ih treba poistovećivati sa grupnim.Za razliku od grupnih prilagođeni su svakoj osobi posebno.Mini grupe kod vođenih Power Plate treninga čine 2 do 4 vežbača u terminu, za razliku od klasičnih grupnihtreninga kod kojih je broj vežbača između 10 i 30.

Prednost individualnih treninga:
– 1 na 1 sa trenerom.
– Poseban akcenat na sve tvoje slabe tačke
– Mogućnost korigovanja treninga i prilagođavanja u odnosu na eventualne zdravstvene
probleme, fizičke karakteristike, ciljeve, formu
– Individualni treninzi nemaju ograničenje po pitanju kondicije ili godina
– Idealan tip treninga za sve koji ne vole da vežbaju u paru ili manjim grupama

Prednosti duo i vođenih treninga:

– Inspirativniji i zabavniji
– Individualno prilagođen intezitet svakom pojedincu
– Male grupe od dvoje ili troje vežbača
– Možeš da dovedeš najbolju drugaricu, druga, supruga, supruguna trening, da zajedno vežbate i na taj načinuštediteu odnosu na individualne treninge
– Povoljnija ponuda

Termini treninga se zakazuju u zavisnosti od tvojih obaveza i planova.

Termin je potrebno otkazati bar 8-12h ranije, u suprotnom se termin (trening) računa kao iskorišćen.

Izuzetak je za članove koji imaju uplaćen neki od paketa sa neograničenim brojem treninga.

Tada je potrebno samo da nam se javite kada saznate da ne možete da stignete na zakazani termin i zakazaćemo drugi ;)To je jedna od prednosti paketa od 1,3 ili 6 meseci.

Medicinska pitanja

Ne, Power Plate® ne emituje električno ili magnetno zračenje.

Power Plate® se teoretski može koristiti konstantno tokom čitavog života.

Da, Power Plate® je dobio odobrenje za korišćenje u rehabilitacionim centrima, sportskim klubovima, fitnes studijima i je dobitnik MDD sertifikata za medicinski proizvod.

Power Plate je takode veoma pogodan za poboljšanje fizičkog stanja dijabetičara, ali tek posle pregleda lekarai njegove dozvole da se osoba sa dijabetesom može baviti fizičkom aktivnošću.

Bilo koji oblik vežbanja u kome se izbegava preterano naprezanje obolelih zglobova se preporučuje.Međutim, treba uzeti u obzir određene aspekte, recimo izbegavanje istezanja zglobova i izbegavanje i iznenadnih neočekivanih trzaja ili naprezanja.

Zbog prirode vežbi koje se izvode na Power Plate-u ovo se pokazalo kao veoma pogodan oblik treninga.

Vežbanje na Power Plate-u može dovesti do smanjenja bola kod onih koji pate od artritisa.